Setup Menus in Admin Panel

Setup Menus in Admin Panel

  • LOGIN
  • Geen producten in de winkelwagen.

3 VRAGEN OVER PORTFOLIO’S

Voor ons beeldmakers is het heel belangrijk om een portfolio te hebben. Dit portfolio is het ‘visitekaartje’ van jouw kwaliteiten en stijl. Ik geef je een paar tips over waar je je portfolio onder de aandacht kan brengen & hoe je een portfolio opbouwt.

1: WAAR PLAATS IK MIJN PORTFOLIO?
Dit kan op heel veel verschillende manieren en plekken. Sowieso is het aan te raden om een eigen website te starten, het makkelijkst is om WordPress te gebruiken. Het leuke van WordPress is dat je oneindig veel thema’s kan downloaden, gratis en betaald en dat je alles naar je eigen wens kan maken. Zo wordt de website ook al een soort van visitekaartje van wat jij mooi vindt. All you have to do, is dit te downloaden en op je eigen hostingadres te zetten en hem te vullen met werk!

Je kan ook bestaande websites gebruiken die veel creatieven gebruiken om hun portfolio te showen. De meest bekende voor creatievelingen zoals ons zijn: Behance, 500px & Cargo Collective. Zelfs als je al een eigen website hebt, kan het geen kwaad om ook op deze kanalen te staan.

Natuurlijk is een analoog portfolio ook fantastish! Leuke prints van je werk kan je gewoon makkelijk laten afdrukken als een brochure bij bijvoorbeeld Flyerzone, Drukwerkdeal of Drukwerk Max. Of echt mooie fine art prints bij bijvoorbeeld Jan R Smit.

 

2. IK HEB NOG GEEN PORTFOLIOWERK
Dit is geen ramp. Je bent er nooit te oud voor! Om portfoliowerk op te bouwen moet je gewoon beginnen. Als je bijvoorbeeld fotograaf bent, meld je dan hier aan bij Cafe Obscura. Dit is een grote community met andere beedmakers en die je vast kunnen helpen als je een goed idee hebt. Ben je op zoek naar modellen of visagistes? Meld je dan hier aan en deel je idee en wat je zoekt aan mensen. Maak goede afspraken met alle partijen en vermeld de namen van de mensen die eraan mee gewerkt hebben.

Als je nog geen idee hebt wat je doet, kan je meedoen aan een workshop. Als je een grafisch portfolio wilt opbouwen, kan je gaan rondkijken naar dingen die je echt absoluut niet mooi vindt. Bijvoorbeeld een huisstijl of logo voor een patatzaak. Geef het je ‘eigen sausje’ en zorg er sowieso voor dat het mooier is dan hoe het er al uitzag 😉 Om portfoliowerk op te bouwen kan je er sowieso vanuit gaan dat je gratis werk maakt, hou er dus rekening mee dat je er waarschijnlijk nog niks mee kan verdienen.

 

3: HOE ZET IK EEN PORTFOLIO IN ELKAAR?
Dit hangt van je vakgebied af, sowieso moet je duidelijk kunnen zien wat je doet en in één oogopslag kunnen zien wat je stijl is. Een goede About-page is erg van belang omdat ze je beweegredenen ook willen weten. Maak het menu niet te ingewikkeld, zorg ervoor dat er simpele keuzes zijn naar de categorieën van je portfolio.

Bijvoorbeeld als je fotograaf bent kan je dit onderverdelen in: PORTRET, FASHION etc. Als je meer dingen doet zoals ik, maak dan duidelijk onderscheid bijvoorbeeld: PHOTOGRAPHY, DESIGN, ART & BLOG. Natuurlijk kan je daaronder weer categoriën plaatsen, als de eerste keuze maar kort en bondig is.

Als je een geprint portfolio gebruikt en je hebt veel werk gemaakt waar prints van beschikbaar zijn, probeer altijd een exemplaar te bemachtigen. Lukt dit niet, dan kan je er ook foto’s van maken.

 

P.s. Mijn eigen website is nog in aanbouw, vandaar dat ik mijn eigen tips nog niet goed opgevolgd heb (mijn website is nu eerder een blog dan een portfolio). Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips en als je inhoudelijk vragen hebt over je werk, kan ik je altijd nog een handje helpen! Stuur me maar een berichtje and I’ll get back to you! Tot volgende maand!

Published in Beeldmakers, Bloggers, Fotograaf, Prints
27 april 2017

1 responses on "3 VRAGEN OVER PORTFOLIO'S"

Leave a Message

X