fbpx
  • LOGIN
  • Geen producten in je winkelmand.

HOE BLIJF IK GEMOTIVEERD?

Sommige van ons hebben het niet standaard in zich om gemotiveerd te blijven. Vooral niet als je nog zoveel moet doen en het uitzicht naar rust bijna niet in zicht is. Maar gelukkig hebben we daar trucjes voor. Ik help je een handje om gemotiveerd te blijven en je doelen niet uit het zicht te verliezen. Vorige week schreef ik al een blogpost met tips hoe je werk van je werk maakt dus dit sluit daar goed bij aan!

 

Om gemotiveerd te blijven heb je een paar dingen nodig:
1. Planning
2. Doelen
3. Positiviteit
4. Leuk vinden wat je doet of een hobby hebben
5. Delen

 

 planning
We beginnen bij de planning.
Hier had ik vorige week ook al wat over gezegd. Je dag is productiever als er een planning bijgehouden wordt en jezelf beloond. Voor een planning heb je nodig:
• Een notitieboek of agenda
• Opdrachten
• Goede wil

 

doelen
Doelen stellen
is jezelf inzicht geven in je toekomstplannen en jezelf belonen als je ze behaald heb. Ook hou je je eigen groei in de gaten en kan je gemakkelijk terugkijken naar wat er wel en niet goed ging. Elke keer als je een doel behaald heb, geef je jezelf een beloning.

 

 kanwildoe
Positiviteit
heb je nodig om gemotiveerd te blijven zijn. Ook kan je dit goed gebruiken bij het behalen van je doelen. Je gaat dit doel behalen omdat ..
Inplaats van je te focussen op de dingen die niet goed gingen, focus je vooral op de dingen die wel goed gingen. Dat kan je namelijk al en dit geeft jezelf een beloning. Als iets niet lukt, noteer dit en onderzoek wat je de volgende keer beter kan doen zodat je dit wel behaald. Moeite met positief zijn? Stuur mij een privébericht via cafeobscura.nl of facebook en deel je zorgen. Together we’ll find a way!

 

doewatjeleukvind
Leuk vinden wat je doet
is denk ik de grootste motivatie die er is. Omdat je eigenlijk in dit opzicht werkt voor je eigen geluk is het makkelijker je doel te behalen. Is dit bij jou niet het geval? Hey, don’t worry. We moeten allemaal werken om te overleven en ons brood verdienen. Als je niet doet wat je leuk vind is het volgende onmisbaar.

 

hobbys
Hobby’s
zorgen ervoor dat je afleiding hebt en vaak zorgen zij er ook voor dat je tot rust komt. Als je niet doet wat je leuk vind, is een hobby hebben essentieel. Als je wel doet wat je leuk vind, kan een hobby er ook voor zorgen dat je even iets compleet anders doet. De hersenen moeten opeens anders denken en dat zorgt voor variatie.

 

delen copy copy
En als laatst hebben we delen
. Deel wat je doet en sta open voor adviezen. Laat alles wat je doet ook aan je familie, vrienden en geliefdes zien. Hoe meer mensen zien wat je doet, hoe meer voldoening je eruit haalt. Want delen zit in onze genen. Check dit artikel over waarom wij mensen zo graag delen en waarom je dit dus ook gewoon moet doen.
En Lees mijn vorige blogpost als je meer wilt weten over hoe je werk van je werk maakt.

 

 

Wil je meer adviezen over het bijhouden van een planning en doelen stellen? Ik wil hier misschien een workshop in geven als er genoeg animo naar is! Hoop dat deze blogpost jullie een handje verder helpt. Tot volgende week!

 

Published in Beeldmakers, Bloggers, Fotograaf, Kennis, Ondernemen, Personen
24 februari 2017

0 responses on "HOE BLIJF IK GEMOTIVEERD?"

Leave a Message

X