• LOGIN
  • Geen producten in je winkelmand.

OBSCURA LIVE 064 | Sven Signe Den Hartogh & Edwin van der Sande | Kunst, Fotografie en Film

Tafelgasten

Voor de 64e uitzending tevens de eerste weer van dit seizoen hadden we tafelgasten Edwin van der Sande en Sven Sign Den Hartog op bezoek. Er werd o.a. gesproken over kunst, fotografie, film en imperfecties.

Uitzending

Veel kijk en luister plezier!

Beeldmakers

SVEN SIGNE DEN HARTOGH

Is een prijswinnende en multidisciplinaire kunstenaar die creëert vanuit de eindeloze behoefte aan zelfexpressie.
In zijn werk combineert hij de zoektocht naar magie met de werkelijkheid, het overbruggen van deze wereld en het onbekende.

Hij gelooft dat we erg disconnected zijn van onze ware zelf en streeft erna om via zijn werk mensen in contact te brengen met zichzelf.
Kunst is voor hem gebaseerd op gevoel, waarbij je je ziel, ogen en handen gebruikt om te creëren.

Sven werkt in verschillende kunstvormen zoals fotografie, schilderkunst, film, poëzie en installatie. Hij heeft intussen voor vele tijdschriften, merken en organisaties gewerkt. Zijn werk is verkocht over de hele wereld en hij heeft meerdere exposities gedaan.

LINKS

Website: https://www.svensignedenhartogh.com/

Instagram: https://www.instagram.com/svensignedenhartogh

Facebook: https://www.facebook.com/svensigne

EDWIN VAN DER SANDE

Heel onschuldig ben ik in het hele filmmaak process gerold. Kinderlijk enthousiasme en een liefde voor games. Als kind gamede ik veel. En bij de games die ik speelde, RuneScape en Halo, werd er door de community montages gemaakt. Kort door de bocht, compilatie video’s van je beste kills in de games. Dit vond ik zo gaaf dat ik dit ook wilde doen. Maar ik was nooit zo goed als de beste spelers. Dus ik wilde mijn video’s spannender maken door het verwerken van een gevoel en verhaal. En het gebruik van menig special effects. Vele zomeruren werden gespendeerd met het leren van programma’s zoals After Effects en het maken van special effects.

Heel veel later wilde ik het implementeren van deze effects ook proberen in live action videos. Met een Canon spiegelreflexcamera en met de hulp met wat vrienden begon ik korte films te maken die draaiden om special effects. Niet veel later begon Sven een life style blog genaamd ‘The Stranded Sailors’ en het leek mij leuk om hem hierbij te helpen door interessante video content met hem te gaan maken. We begonnen met het maken van leuke sfeervideo’s maar merkte dat we al snel meer wilde dan dat. En we begonnen met creëren van portretvideo’s van interessante mensen.

Het maken van films vond ik altijd waanzinnig leuk. Maar toen ik uiteindelijk de portretfilm van Duke & Sons had gemaakt begon het te klikken. Jan vertelde mij over een mail die hij had gekregen waarin in man had verteld dat de film en zijn verhaal hem zo had ontroerd dat hij ook zijn dromen achterna wilde gaan. Toen klikte er iets. Ik kon met film mensen inspireren, ontroeren, in beweging zetten, etc. Prachtig. En sindsdien ben ik echt verliefd geraakt op film. Iets waarbij ik op elke manier mogelijk mensen probeer te inspireren.

LINKS

Website: http://edwinvandersande.com/

Instagram: https://www.instagram.com/edwinvandersande/

Facebook: https://www.facebook.com/edwinvandersande

Vimeo: https://vimeo.com/edwinvandersande

Locatie

<a href=”https://www.cafeobscura.nl”>Cafe Obscura</a>

Shownotes

De video’s die wij besproken hebben vindt je via de volgende links,

De desbetreffende Duke & Sons film.

https://vimeo.com/116867148

DeWolff music clip.

https://vimeo.com/250135368/476145e5e2

Fear Less, Live More.

https://vimeo.com/152091513

Feedback

Heb je nog aanvullingen, opmerkingen en ideeën? Laat ze hieronder achter.
En als je jezelf ook gelijk abonneert dan krijg je een melding als we LIVE gaan 😉

Tot de volgende editie…

#obscuraLIVE #maakkennismetbeeldmakers #cafeobscura

 

 

Published in Programma, Vrijdag Vragen

0 responses on "OBSCURA LIVE 064 | Sven Signe Den Hartogh & Edwin van der Sande | Kunst, Fotografie en Film"

Leave a Message

X