fbpx
  • LOGIN
  • Geen producten in je winkelmand.

TIPS VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN BEDRIJFSPLAN

Omdat ik op het moment zelf bezig ben met mijn bedrijfsplan opstellen en ik het erg druk heb hiermee. Wilde ik in eerste instantie vandaag geen blogpost eruit gooien, maar hey ik kan jullie niet laten zitten natuurlijk! Dus ik dacht, ik ga het gewoon over het opstellen van een bedrijfsplan hebben en geef je een paar tips.

Als je zelf ook een bedrijf wilt starten of hiermee bezig bent, is het heel handig om een bedrijfsplan te hebben. Dit plan legt alles uit over de onderneming die je wilt starten. Nu ben ik erachter gekomen dat je dit niet even in een dag schrijft. Het is echt heel veel onderzoek- en rekenwerk. Ik geef jullie een paar tips hoe je je bedrijfsplan kan opstellen en wat die moet omvatten.

Ik heb van een aantal dingen gebruik gemaakt toen ik mijn bedrijfsplan begon.
1. Check dit voorbeeld van de Rabobank en eventueel dit voorbeeld van Het Ondernemersplein.
2. Voor je financiëel plan moet je veel rekenen en als je hier geen verstand van hebt, schakel dan hulp in. Dit heb ik zelf ook gedaan. Het is belangrijk dat je uiteindelijk snapt wat alles inhoudt, maar iemand moet het je misschien eerst even uitleggen 🙂

Ik geef je wat tips voor de hoofdstukken die aan bod komen:

1. Samenvatting van jouw idee
Dit spreekt voor zich.

2. De ondernemer
Laat ze kennis maken met jou, je sterke en zwakke punten aanduiden zorgen ervoor dat er je inzicht hebt in je kwaliteiten en doelen.

3. De onderneming
Leg je idee duidelijk uit en leg ook vast wat je allemaal nog moet regelen.

4. De markt
Je kan vragenlijsten maken en sturen naar bedrijven die je klanten kunnen zijn en je kan je concurrentie vergelijken via de Locatiescan.

5. Marketingplan
Dit zijn de 5 p’s die bekend staan om het zo duidelijk mogelijk maken van wat jou anders maakt dan alle andere concurrenten.

6. Financieel plan
Dit is een heleboel rekenwerk, en voornamelijk veel gissen. Je weet namelijk niet van te voren wat je precies gaat verkopen en hoeveel. Ik zelf heb eerst gekeken naar wat ik ongeveer zou moeten verdienen en daar mijn verkoop aangehangen. Ook moet je onderzoeken of je prijzen niet te hoog of te laag zijn. Dit kan je gewoon bij collega’s en concurrenten vinden, voornamelijk vaak bij de diensten die ze bieden op hun website.

7. Juridische zaken
Het uitzoeken wat je nog moet regelen waaronder verzekeringen en vergunningen.

 

Bronnen:
Rabobank
Het Ondernemersplein
KVK
Locatiescan

 

Heb je zelf nog tips, geef ze hieronder door aan je collega’s! Heb je nog vragen of wil je gewoon nog wat aan mij kwijt? Leave a comment down below en voeg mij toe als vriendje op Cafe Obscura. Tot volgende week!

Published in Beeldmakers, Bloggers, Fotograaf, Ondernemen, Personen
27 april 2017

1 responses on "TIPS VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN BEDRIJFSPLAN"

Leave a Message

X